Orthomoleculair Afvallen

Orthomoleculaire geneeskunde is een tak van alternatieve geneeskunde die ervan uitgaat dat ziektes steeds veroorzaakt worden door verstoring van een optimale balans in je lichaam. Concreet wil dat zeggen dat een tekort aan vitamines, mineralen of andere belangrijke stoffen de oorzaak zijn van al het kwaad in je lichaam.

Orthomoleculaire geneeskunde heeft in de afgelopen decennia echter heel wat kritiek gekregen, officiële instanties geven aan dat er nou eenmaal ziektes zijn die je niet kan oplossen met gezonde voeding.

Orthomoleculair Afvallen, alles in de juiste hoeveelheid

Je kan de orthomoleculaire aanpak zeer goed gebruiken om af te vallen. Een orthomoleculair dieet heeft als belangrijkste punt dat je de juiste stoffen die je lichaam nodig heeft, inneemt in de juiste concentraties. Dat wil in veel gevallen zeggen dat je enkele vitaminesupplementen neemt, want zelfs de meest gevarieerde diëten kunnen deficiënt zijn in enkele van de tientallen vitamines die je nodig hebt.

Je lichaam kan pas efficiënt werken als het alle nodige bouwstenen tot zijn beschikking heeft. Zelfs de meest elementaire processen werken niet goed wanneer er onvoldoende vitamines, mineralen, aminozuren of natuurlijke vetzuren aanwezig zijn.

Een orthomoleculair dieet

Het is om die reden dat een orthomoleculaire aanpak je kan helpen: afvallen kan je lichaam namelijk enkel wanneer het de middelen heeft om vetverbranding en andere taken goed te doen verlopen. De verschillende soorten vitamine B zijn bijvoorbeeld essentieel in je cellulair metabolisme en ze behoren dan ook tot de meest gebruikte vitamine-supplementen.

Vitamine C, D, zinc, chroom, calcium en magnesium zijn andere supplementen die je kan toevoegen aan een orthomoleculair dieet.

Combineer je een orthomoleculair dieet met veel vitaminen en mineralen met een gezonde en gevarieerde basis, dan gaat afvallen meteen heel wat makkelijker. De belangrijkste eigenschappen van zo’n dieet zijn eiwitten van hoge kwaliteit en zo weinig mogelijk koolhydraten.